Aktualne številke za svet

1446927
število okuženih po svetu
1055187
Število aktivnih primerov
83087
Število umrlih po svetu
21
Delež umrlih (%)

Splošno javnost želimo sprotno obveščati o trendih in aktualnem stanju, ki se navezuje na širjenje virusa Covid-19. V ta namen na dnevni ravni osvežujemo podatke in analize. V spodnjem zemljevidu so posamezne države obarvane glede na število potrjenih okuženih na milijon prebivalcev (stanje 21.4.2020). Ob zemljevidu je tudi tabela, ki barvno kodirane podatke na zemljevidu še predstavi v numeričnem zapisu. Podatki, ki so bili uporabljeni za določanje števila ukuženih oseb na milijon prebivalcev, dnevno prenesemo iz vira (1).

 
 

V nadaljevanju je prikazano, kako se skupno število okuženih na milijon prebivalcev spreminja v Sloveniji in nekaterih drugih državah. S tem razmerjem lahko na enoten način primerjamo gostoto potrjenih okuženih ljudi v določeni državi. Opazimo lahko, da je naraščanje tega števila v Slovenija veliko počasneje kot v preostalih prikazanih državah. Vir podatkov (1).

V nadaljevanju še prikažemo grafe, ki odražajo koliko testov je bilo opravljenih določenega dne, kolikšen je bil pri tem delež pozitivnih testov,  kako se spreminja število pozitivnih testov ter število umrlih oseb. Delež pozitivnih testov prikažemo na dva načina agregirano in dnevno. Agregirana vrednost je določena kot razmerje med vsemi dosedaj pozitivnimi testi in vsemi dosedaj opravljenimi testi. Dnevni delež pozitivnih testov pa je določen tako, da za vsak dan določimo razmerje med številom pozitivnih testov in številom vseh tistov tistega dne. Vir podatkov (2,3).

Print  Copy