Informacije za študente med epidemijo COVID-19

23. 3. 2020

Drage študentke in študenti na FNM,

izteklo se je več kot teden dni, odkar smo prešli na predavanja brez neposrednega stika z vami. Povratne informacije, ki jih dobivam, so zelo spodbudne in potrjujejo številne pozitivne izkušnje, ter kažejo na vaš nadpovprečno pozitiven odziv. S takšnim načinom študija bomo morali nadaljevati še nekaj časa. Prepričan sem, da bo vse potekalo vedno bolj tekoče in učinkovito, saj ste uvodne zadrege praviloma že razrešili, zadeve pa se bodo izboljšale tudi zaradi dodatne opreme, za katero smo poskrbeli na FNM. Lepo se vam zahvaljujem za vaša prizadevanja in dobro sodelovanje, s katerim kažete tudi pripadnost svoji fakulteti, na kateri ustvarjamo poklice prihodnosti. Zaradi razmer pa skupaj ustvarjamo tudi izobraževanje prihodnosti. Zasledujoč ta cilj vas vabim, da razmislite, katere nove izkušnje bomo kasneje lahko uveljaviti tudi pri klasičnem študiju. V teh časih vam polagam na srce, varujte svoje zdravje ter zdravje vseh okrog vas.

Vse dobro vam želim. Vaš dekan


16. 3. 2020

Drage študentke in študenti FNM,

obveščamo vas, da bo nadaljnjega dostop do FNM omogočen med 7. uro in 15. uro. Zaradi dodatnega varovanja zdravja in tudi osebne ter skupne lastnine, bo odklenjen le glavni vhod (oz. ga bomo odklenili po klicu na telefonsko številko objavljeno ob vhodu). Prosimo vas, da upoštevate navodila pristojnih služb in vso možno komunikacijo izvajate na daljavo ter se času morebitnega zadrževanja na FNM, kakor tudi v prostem času, izogibate takim medsebojnim stikom, ki bi se lahko izkazali za rizične. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Vaš dekan


13. 3. 2020

Spoštovane študentke in študenti na FNM,

razmere v družbi potrjujejo, da naši ukrepi in pohitren prehod na študij na daljavo niso bili niti pretirani niti preuranjeni. Lepo se vam zahvaljujem za razumevanje razmer in dober odziv, s čimer smo vsi na naši Fakulteti za naravoslovje in matematiko pomembno pripomogla k širši varnosti, tudi z zgledom, ki mu večina zdaj sledi. Zavedamo se, da bo v naslednjih dneh treba še marsikaj improvizirati, vendar je vsaka aktivnost neskončno boljša od nobene.

Povzetek nekaterih aktivnosti:
Študijski proces se do preklica izvaja na daljavo. Izvajajo se predvsem predavanja in teoretične vaje, eksperimentalne in terenske vaje se bodo izvajale po dogovoru, praviloma kasneje. Izpitov do preklica ne bo. O nadomestnih rokih boste obveščeni. Glede podrobnosti o izvedbi posameznih študijskih obveznosti vas bodo obveščali izvajalci predmetov. Vaše študijske obveznosti organizirajte in izvajajte tako, da s tem ne boste izpostavljali varnost in zdravje sebe, vaših sošolk in sošolcev ter širše družbe. Za pomoč pri inštalaciji potrebne programske opreme vam v pomoč pošiljamo povezavi:
https://univerzamb.sharepoint.com/…/…/Priprava-MS-Teams.aspx
in
https://univerzamb.sharepoint.com/…/PredavanjanadaljavoUM/S…

Za nadaljnjo komunikacijo in obveščanje spremljate običajne elektronske komunikacijske poti (e-pošto, spletne učilnice, www, FB…)

Spoštovani, lepo se vam zahvaljujem za vaš konstruktiven pristop in prispevek ter vas tudi v prihodnje prosim, da vsak posebej in vsi skupaj, tako povezano s študijskimi aktivnostmi, kot tudi sicer, delujemo v skladu z navodili pristojnih organov in ne ogrožamo sebe ter drugih.

Vaš dekan


11. 3. 2020

Spremenjen način izvedbe uradnih ur referata za študentske zadeve

Spoštovani študenti,

obveščamo vas, da do preklica NE BO URADNIH UR V PROSTORU REFERATA ZA ŠTUDENTSKE ZADEVE. Uradne ure bodo vsak delovni dan med 9.45 in 11.45 po telefonu: – za dodiplomski študij: 02/2293-879 in 02/2293-779 in – za podiplomski študij: 02/2293-729. Dosegljivi smo tudi po elektronski pošti referat.fnm@um.si in podiplomski.fnm@um.si. Morebitno dokumentacijo (prijava teme, oddaja zaključnih del itd.) oddate v predalček referata oz. pošljete po pošti.

Hvala za razumevanje!


11. 3. 2020

Spoštovani študenti in zaposleni na FNM,

glede na okoliščine v zvezi z virusom SARS-Cov-2 vas obveščam, da se bo na Fakulteti za naravoslovje in matematiko od jutri, četrtka 12. 3., ves študijski proces pričel izvajati preko študija na daljavo. Za nadaljnje informacije vas prosimo, da spremljate elektronsko pošto in spletno stran fakultete.

Prof. dr. Mitja Slavinec, dekan FNM UM